ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ;


Οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες (όπως τα γλυκά, τα ζυμαρικά και οι πατάτες) μας χαλαρώνουν επειδή προκαλούν αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο που συμβάλλει στη μείωση του stress. Αντίθετα, οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες (όπως το ψάρι, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά) ενισχύουν τις νοητικές λειτουργίες και επιφέρουν αύξηση της επαγρύπνησης του ατόμου.

No comments: