ΥΠΑΡΧΕΙ "ΖΩΗ" ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ;

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2011 στην ιστοσελίδα Medscape, στο 92% των συσκευών κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν μικροοργανισμοί όπως το βακτηρίδιο Escherichia coli. Η έρευνα διεξήχθη από το London School of Hygiene & Tropical Medicine και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary of London σε 12 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελήφθησαν 390 δείγματα από κινητά τηλέφωνα και από τα χέρια των χρηστών τους και εξετάσθηκαν για την ύπαρξη μικροοργανισμών. Έπειτα ελέγχθηκαν οι συνήθειες των ατόμων όσον αφορά το πλύσιμο των χεριών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:
- στο 92% των συσκευών εντοπίστηκαν βακτηρίδια.
- στο 82% των χεριών ανιχνεύθηκαν βακτηρίδια.
- στο 16% των χεριών και στο 16% των κινητών τηλεφώνων απομονώθηκε ο μικροοργανισμός Escherichia coli (βακτηρίδιο που βρίσκεται φυσιολογικά στο παχύ έντερο και στα κόπρανα).
Αυτό συμβαίνει επειδή είτε δεν γίνεται σωστός καθαρισμός των χεριών μετά τη χρήση της τουαλέτας είτε οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν ψευδείς απαντήσεις. Πάντως το 95% των συμμετεχόντων υποστήριξαν ότι πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι. Οι υπόλοιποι προέβαλαν ως δικαιολογία ότι βιάζονταν ή το νερό ήταν κρύο. Υπήρξαν και ορισμένοι που υποστήριξαν ότι δεν πίστευαν ότι τα χέρια τους ήταν μολυσμένα.
Επίσης, είναι πιθανό τα άτομα να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο για να στείλουν μηνύματα την ώρα που «βρίσκονται» στην τουαλέτα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.medscape.com/viewarticle/751569?src=mp&spon=24

No comments: