Απαραίτητη Πρόσληψη Νερού στο Ταξίδι

Δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί με ακρίβεια η απαραίτητη ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει ένα άτομο κατά την ταξιδιωτική δραστηριότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως η κατάσταση της υγείας του ταξιδιώτη, η ένταση της σωματικής δραστηριότητας, ακόμα και η περιοχή μετακίνησης.
Το νερό αποτελεί περίπου το 60% του σωματικού βάρους του ανθρώπου. Απομακρύνει άχρηστες και τοξικές ουσίες από τους ιστούς και μεταφέρει απαραίτητα χημικά συστατικά στα διάφορα όργανα του σώματος. Αναλυτικότερα, οι λειτουργίες του ύδατος στον οργανισμό είναι:
Όλα τα συστήματα του ανθρωπίνου οργανισμού εξαρτώνται από το νερό. Καθημερινά, ο άνθρωπος αποβάλλει περίπου 1,5 λίτρα ύδατος μέσω των ούρων. Επίσης, ποσότητα ύδατος αποβάλλεται μέσω της αναπνοής, της λειτουργίας της εφίδρωσης και των κοπράνων (περίπου 1 λίτρο). Η αναπλήρωση της αποβαλλόμενης ποσότητας πραγματοποιείται μέσω της κατανάλωσης τροφών και ποτών, αλλά ιδίως της άμεσης πρόσληψης ύδατος. Μέσω των τροφών αναπληρώνεται μόνο το 20% του απαιτούμενου όγκου.

No comments: